ALBERTO RIGONI – FOR THE LOVE OF BASS

De 40-jarige Italiaanse muzikant Alberto Rigoni begon al op 17-jarige leeftijd op basgitaar te spelen bij progressieve rockbands in en rondom zijn geboorteplaats Montebelluna in de Italiaanse provincie Treviso. Toch duurde het nog tot 2008 vooraleer hij zijn eerste instrumentale soloalbum “Something Different” opnam en uitbracht. Daarna volgden echter zowat elk jaar nieuwe albums waardoor hij met het dit jaar uitgebrachte “For The Love Of Bass” zijn totaal aan platen op elf heeft gebracht.

Enkele albums waren gerelateerd aan een project met collega-muzikanten. Zo was er in 2018 de plaat “EvoRevolution” waarop drummer en componist Marco Minnemann, een in San Diego, Californië wonende Duitser meespeelde. Ook voor het album “Prog Injection” kreeg hij instrumentale bijstand van de Oostenrijkse drummer, componist en multi-instrumentalist Thomas Lang die zich ook al in Amerika gevestigd had, met name in Los Angeles, Californië.

Of deze samenwerkingen de aanleiding waren voor dit nieuwe project “For The Love Of Bass” weten we niet met zekerheid maar we zien wel dat er op elk van de twaalf tracks op deze plaat een collega-bassist opduikt om een bijdrage op zijn instrument af te leveren. U mag het ons niet kwalijk nemen maar wij vinden het luisteren naar deze 47 minuten durende instrumentale plaat met uitsluitend baswerk in zijn diverse vormen niet zo gemakkelijk, temeer omdat er ook niet zoveel tempo in deze nummers zit, misschien met uitzondering van het op de video te beluisteren “Misirlou Bass Cover” waarop de Duitse journalist-bassist Lars Lehmann meespeelt.

Andere bassisten die hebben bijgedragen aan deze enkel op basgitaren freakende tracks op “For The Love Of Bass” zijn Tony Franklin, Michael Manring, Nathan East, David Pastorius, Doug Wimbish, Cody Wright, Leland Sklar, Adam Nitti en Mohini Dey, de enige vrouw in het gezelschap. Naast zijn solowerk is Alberto Rigoni ook actief als bassist bij de door hem in 2016 opgerichte heavy metalband ‘BADASS’ die momenteel zijn naam lichtjes heeft aangepast naar ‘BAD As’. Dit jaar lanceerde hij ook zijn nieuwste groep ‘Natural Born Machine’ die onlangs hun debuutplaat “Human” hebben uitgebracht.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Disk Union

video